Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Kazakistan Narxoz Üniversitesi ile İşbirliği İçin Önemli Adım: Online Toplantı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Kazakistan'ın önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Narxoz Üniversitesi ile işbirliği için online bir toplantı düzenledi. Toplantı, her iki üniversitenin akademik kadrolarının katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutay Oktay, İkili Anlaşmalar ve Protokoller Koordinatörü Doç. Dr. Osman Sabri Kesbiç ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akçaoğlu katıldı. Narxoz Üniversitesi'ni ise Dış İlişkiler Koordinatörü Aigerim Raimzhanova temsil etti.

Toplantıda, iki üniversite arasında bir İşbirliği Protokolü imzalanması için görüşmeler yapıldı. İki kurum arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi için atılan bu adım, akademik değişimlerin artırılması ve öğrenci dostu programların oluşturulması amacını taşıyor.

Üniversitemiz adına konuşan Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akçaoğlu, "Kazakistan Narxoz Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu toplantı, kültürlerarası işbirliği ve öğrenci değişimleri açısından büyük bir potansiyeli beraberinde getiriyor. Bu anlaşma ile öğrencilerimiz farklı bir kültürle tanışma ve uluslararası deneyim kazanma fırsatı bulacaklar" dedi.

Narxoz Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Aigerim Raimzhanova ise, "İki üniversite arasında gerçekleştirdiğimiz bu olumlu toplantı, öğrenci ve akademik personel değişimini teşvik ederek kültürel bağları güçlendirecek. İşbirliği sayesinde ortak projeler geliştirip başarılı sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Toplantı sonunda taraflar özellikle İnigilizce programlarda işbirliğini içeren bir anlaşmanın imzalanması konusunda anlaşma sağladı. İmzalanan bu anlaşma ile her iki üniversite arasında güçlü bir işbirliği ve dostluk köprüsü kurularak uluslararası öğrenci değişimine önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor.