Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

EIC Hızlandırıcı Başvuruları Açıldı

Ufuk Avrupa'nın önemli bileşenlerinden bir tanesi olan Avrupa Yenilik Konseyi (European Innovation Council - EIC) Programı'nın 2024 Yılı Çalışma Programı'nın yayınlanmasıyla birlikte programın fon araçlarından olan EIC Hızlandırıcı Programı başvurulara açıldı.

EIC, çığır açıcı ve oyunun kurallarını değiştirici nitelikteki yenilikleri keşfetmek, geliştirmek ve ölçeklendirmek için oluşturulmuş Avrupa'nın en önemli yenilik destek programıdır. EIC'nin farklı teknoloji hazırlık seviyelerine hitap eden üç ana fonlama aracı bulunmaktadır. Bu programların konu kısıtlaması olmayan açık çağrıları (open) olduğu gibi belirlenmiş bazı stratejik öncelik alanlarında (challenges) çağrıları da olmaktadır. EIC hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. 

EIC Hızlandırıcı (Accelerator), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ'ler, özellikle Startup'ları ve spinout şirketleri) oyunun kurallarını değiştiren yenilikler geliştirmeleri ve bunları ölçeklendirmeleri için desteklemektedir. Bazı koşullarda orta büyüklükteki (500’e kadar çalışanı olan şirketler) şirketlerin de programdan destek alması söz konusu olabilmektedir. Hızlandırıcı Programıyla Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS) 5/6 seviyelerindeki fikirlerin piyasaya erişimi hatta ölçeklenme süreçlerini de kapsayacak şekilde fonlanması söz konusu olabilmektedir. 

EIC Hızlandırıcı Programı kapsamında hibe + sermaye yatırımını içeren bir karma finansman sağlanmaktadır.

EIC Hızlandırıcı Programı'na ilk olarak bir kısa başvuru yapılması gerekmektedir. Kısa başvuru aşamasında başarılı olanların daha sonra tam başvurularını iletmeleri beklenmektedir. 2024 Çalışma Programı ile birlikte açılan EIC Hızlandırıcı Çağrısına başvurular bu adresten yapılmaktadır. Çağrı hakkında detaylı bilgilere BURADAN erişebilirsiniz.

Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan başvuru rehberine ise buradan erişebilirsiniz. 

EIC