Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Avrupa İnovasyon Konseyi 2023 Etki Raporu Yayımlandı

Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) 2023 Etki Raporu, EIC'nin Avrupa'nın derin teknoloji girişimcileri için tercih edilen yatırımcı olma konusunda kaydettiği önemli ilerlemeyi göstermektedir. 
EIC'nin bugüne kadar olan temel etkileri şunlardır:
-    2023 yılında, EIC'nin yatırım kolu olan EIC Fonu derin teknoloji şirketlerine yaklaşık 1.2 milyar Euro değerinde 100'den fazla yatırım yapmıştır.
-    EIC Fonu tarafından desteklenen 100 yatırım turu, 280'den fazla yatırımcıdan gelen 12 milyar Euro değerindeki ortak yatırımları teşvik ederek, EIC Fonu aracılığıyla yapılan her 1 Euro doğrudan yatırım için 3,5 Euro üzerinde ek yatırım çekilmesini sağlamıştır.
-    EIC'nin desteklediği toplam portföyün değeri, pilot ve öncül dönemde desteklenen projeler ve şirketler de dahil olmak üzere neredeyse 70 milyar Euro'dur ki, bu son iki yılda 20 milyar Euro artmıştır.
-    EIC’den fonlanan şirketler, EIC desteğini takiben ilk 2 yılda ortalama %35 istihdam büyümesi ve %68 gelir büyümesine ulaşmaktadır.
-    EIC projelerinden üretilen 1686 benzersiz inovasyon; EIC şirketleri ve projelerinin, şirketler, tedarikçiler ve potansiyel yatırımcılarla eşleştirilmesi sonucunda imzalanan 125'ten fazla anlaşma mevcuttur.
 

EIC Etki Raporu'na buradan ulaşılabilir. 

EIC