Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

ENCHANT Projesi Web Semineri: Vatandaşların Enerji Tüketimlerini Azaltmalarını Nasıl Sağlayabiliriz?

Ufuk 2020 döneminde desteklenmiş olan ENCHANT Projesi kapsamında, davranış değişikliği yoluyla, Avrupa çapında halk nezdinde enerji verimliliği potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla müdahaleler geliştirilmekte, uygulanmakta ve test edilmektedir. Bu müdahaleler, mevcut iletişim kanalları (enerji sağlayıcıları, belediyeler, çevre STK'lar tarafından kullanılan) aracılığıyla geniş bir kullanıcı grubuna uygulanmakta ve böylece gerçek yaşam ortamlarında test edilmektedir. Projenin esas amaçları arasında vatandaşların enerji tüketim alışkanlıklarını dönüştürme konusunda ilham vermenin en etkili yöntemlerini ortaya çıkarmak olmuştur.

Projenin sonuna yaklaşılırken, başta vatandaşların enerji tüketim alışkanlıklarını dönüştürme konusunda ilham vermenin en etkili yöntemlerini ortaya çıkarmak amacı doğrultusunda elde edilen veri ve bulgulara ilişkin 7 Aralık 2023 tarihinde, TSİ 12:00-14:00 arasında “Vatandaşlar enerji tüketimlerini azaltmak için nasıl motive edilebilir?” konulu bir webinar gerçekleştirilecektir.

Söz konusu webinar esnasında, enerji şirketleri, belediyeler ve STK'lar dahil olmak üzere paydaşları müşteriler, konut sakinleri ve üyeler gibi farklı hedef gruplar için en uygun iletişim stratejilerini seçme konusunda desteklemek üzere tasarlanmış bir araç olan “ENCHANT Energy Wizard” tanıtımı da yapılacaktır.

Söz konusu webinar’e kayıt yaptırmak için buraya tıklayınız.

2023-12-07T12:00:00 2023-12-07T14:00:00 Küme 5 Enerji Desteklenen Projeler