Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Üniversitemizde Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Koordinatörlüğümüz ve Uluslararası Öğrenci Toplululuğu tarafından organize edilen “Nevruz Bayramı” kutlamaları, 28 Mart 2022 tarihinde Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Öz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan, akademik personel ve öğrencilerimizin katıldığı kutlama etkinliği büyük ilgi gördü.

Etkinlik Kuzeykent Bayrak anıtından Ahmet Yesevi Konferans salonuna olan yürüyüş ardından Konferans Salonu önünde Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Belediye Başkanı Yardımcısı Hamdi Öz’ün nevruz ateşini yakması ve örs üzerinde demir dövmesi ile başladı.

Açılış konuşmalarını yapan Dr. Öğr. Üyesi Hakan Coşar, “Türk milleti tarihte varlığını ve birliğini oluşturduğu andan itibaren bu Nevruz bayramının anlamını hep kişiselleştirme, kendi birliğini ve geleceğini ifade eden bir zemin olarak görmüştür” diyerek nevruz hakkında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.