Erasmus+ Kapsamında Belçika Ziyareti Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü, Erasmus Koordinatörlüğü ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Erasmus+ personel hareketliliği kapsamında Belçika’da bulunan Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde Avrupa Parlamentosu, Brüksel Yunus Emre Enstitüsü ve Anvers Başkonsolosluğu ziyaretlerinde bulunmuştur. Etkinlikler kapsamında Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen projeler yerinde incelenerek merkez yetkilileri ile Erasmus+ proje ve hareketlilik protokolleri yapılmıştır. Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında ise Türkiye-Belçika arasındaki eğitim ağı diyalogları, kurumumuz etkinlikleri, sahip olduğu kültürel, sportif ve akademik imkânları ile uzaktan eğitim süreci ve gelecek etkinlikler konularında görüşmeler yapılmıştır. Brüksel’de bulunan Yunus Emre Enstitüsü’ne yapılan ziyaret kapsamında ise enstitü etkinlikleri ve Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Portalı (TABİP) hakkında bilgi alınmış, gelecek projelerle ilgili görüşmeler yapılmıştır.