Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Üniversitemizde “İltica Süreçleri: Uygulama ve Uyum Zorluklarını Aşmada Akademik Kurumların Rolü” Konferansı

Üniversitemiz Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıdemli Koruma Görevlisi Emir Hüseyin Bengisoy’un konuşmacı olarak katıldığı “İltica Süreçleri: Uygulama ve Uyum Zorluklarını Aşmada Akademik Kurumların Rolü” konulu konferans 31 Mart 2022 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansta; ulusal koruma, sığınmacılara ilişkin uluslararası mevzuat ve sığınmacıların anayasal ilkeleri konularında konuşmalarını gerçekleştiren Bengisoy, “Dünya’da en çok sığınmacı alan ülke Türkiye’dir. Biz şuna inanıyoruz ki kendi ülkelerinde savaş var ve zor durumdalar. Bu insanları suç işlememeleri halinde ve belirli bir sebebi olmadan gönderemeyiz. Bunu yargılayan insanlara izah edip, sebebini açıklamalıyız” dedi.

Mülteci hakları hakkında da bilgiler veren Bengisoy, “Kayıtlı mülteci olduğu gibi kayıtsız mültecide var. İlk önceliğimiz kayıtsız kimse kalmasın ve haklarını alsın. En önemlisi devletin kurallarına riayet etsin” ifadelerini kullandı.

Program soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

 

 

ilticakonferansı 2

 

,ilticakonferansı 5

ilticakonferansı 3