Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Kutlaması

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü ilimizde coşkuyla kutlandı. Müdürlüğümüzce, Kastamonu Üniversitesi SÖĞÜT topluluğu üyesi öğretmen adayları ile birlikte Abdülhakhamit İlkokulu 2. Sınıf öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hafife BOZDEMİR YÜZBAŞIOĞLU ve beraberindeki öğretmen adayları tarafından gerçekleştirilen oyun etkinlikleri ile öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Etkinlik kapmasında yabancı uyruklu ilkokul öğrencileri kültürümüze ait oyunları öğrenirken, yabancı uyruklu üniversite öğrencileri de kendi ülkelerinde oynadıkları oyunları ilkokul öğrencilerine öğretme imkanı buldular.

Program, öğretmen adayları tarafından hazırlanan hologram gösterimi ile başladı. Ardından Suriye’de oynanan bingo oyununu oynayan çocuklar balon yarışması yaptılar. Kırgızistan kültürüne ait kemik oyununu öğrenen çocuklar yüz boyama etkinliği ile oldukça eğlendiler. Kutlamaya katılan öğrencilere İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan KARAMAN ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan DEMİRKIRAN tarafından MUYU karakterli oyuncak bebek, çanta ve maske hediye edildi. Abdulhakhamit İlkokulu idareci ve öğretmenlerinin de katıldığı etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.